samedi 15 août 2015

SILIVRI 2015



Silivri izlenimlerim..." SELAMSIZ BANDOYU DA IZLEDIK...TEK GERCEK OLAN KAZANAN CIZGILERDE DOSTLUKTU !..Yine sevgili çizer dostumuz, Erdogan Karayel'in basinin altindan çikti bu Silivri Yogurt Festivali Uluslararasi Karikatür etkinligi...smile ifade simgesi
Adam kalkti ta bütün dünyadan çizerleri Silivri'de topladi !.Hepsi harika yetenekli usta olmalarindan ayri güzel yürekli insanlardi ..Bir ilki basardi..Neden bizler de baskalari davet edildi edilmedi konusunu bazi bayan arkadaslarimizin sitemini de dogal karsiliyorum...Hiçbir sey aksaksiz yürümüyor bazen elinizden geldiginden çok çaba sarfetsenizde..çalisanlar bunu bilir..Kendi açimdan tüm bunlari sorgulamadan bana edilen daveti onurla coskuyla kabul ettim..Dünya 'nin usta çizerleri ile bulusmak bir ayricalikti benim için..Tan Oral ve diger ustalarla tanismanin mutlulugunu yasadim..Kendi kösemde bir çizerim !..Bu meslekte buraya kadar kendi emek gücümle geldim..Benim Oguz Aral gibi ustalarim olmadi , ve hiçbir kimselerden de beklentilerim..fakat Erdogan Karayel usta, çizgilerde bulustugumuzdan beri her zaman bana sahip çikti ve bana inandi..Bu dostlugumuzun ve çizgilerimizin sonucunda biraraya gelebildik...3 gün boyunca yedik içtik çizdik hep beraber !..SINIRSIZ dostlugun doyumuna ulastik...Gölge edenler olmadi mi ? Oldu tabii ...Baskanin selamsiz bandosu tam bir film gibi idi
Dostluk kazandi !..çizgiler kazandi !..Bu festivalde yasadiklarim dostluklarimizi katilan tüm herkese en içten duygularimlaSagolun varolun diyorum !Nice etkinliklerde bulusmak umuduyla !

Ismail DOGAN














" TAN ORAL VE İSMAİL KIZIL DOĞAN SİLİVRİ FESTİVALİ'NDE !



" TAN ORAL VE İSMAİL KIZIL DOĞAN SİLİVRİ FESTİVALİ'NDE"

Çizgilerini sık sık bu sayfada paylaştığımız iki değerli karikatüristimizi,
Türkiye'den Tan Oral ve Belçika'dan Ismail Kızıl Doğan'ı geçen hafta Silivri'de düzenlenen uluslararası karikatür festivali bir araya getirdi.
Bu kez birlikteliklerini ve de Tan'ın fırçasından İsmail'i paylaşıyoruz.
Ikisine de sevgiler..."

Dogan Özgüden/Gazeteci





SILIVRI FESTIVALI 2015 ULUSLARARASI KARIKATÜR SERGISI/PANEL


DÜNYACA ÜNLÜ KARİKATÜRİSTLER SİLİVRİ’DE BULUŞTU

54. Silivri Yoğurt Festivali, uluslararası bir sanat etkinliğine de ev sahipliği yaptı. Dünyaca ünlü karikatüristler; Oleksy Kustovsky (Ukrayna),Walex Alexandrov (Bulgaristan), Michael Kountouris (Yunanistan), Ivailo Tsvetkov (Bulgaristan), Stefan Alexandrescu (Romanya), Jovcho Savov (Bulgaristan), Istvan Kelemen (Macaristan), Gani Sunduri (Kosova), Morteza Rakhtaala (İran), İsmail Doğan (Belçika), Erdoğan Karayel (Almanya) ve Halit Kurtulmuş Aytoslu’nun (Türkiye) katılımıyla gerçekleşen ‘Kaçak Göçmenler’ isimli karikatür sergisi, yasadışı göçü ve yaşanan dramı anlattı. Konuk karikatürcüler canlı performanslar sergileyerek, Silivrililerin portelerini çizdiler.