samedi 14 décembre 2013

ABİDİN DİNO 100 YAŞINDA-100 PORTRE SERGİSİ AÇILDI !..

Obur Mizah tarafından Abidin Dino’nun 100.yaşı için düzenlenen sergi İstanbul’da Akatlar Kültür Merkezi’nde açıldı. Sergi 19 ülkeden 100 sanatçının Dino için yaptıkları portrelerinden oluşuyor. Açılışta Dino’yu en iyi yansıtan çalışmaların sahibi Erdoğan Bozok ve Şahan Noyan’a diplomaları verildi. Ayrıca 2011 yılında kaybettiğimiz Güngör Kabakçıoğlu'na verilen özel ödülü oğlu Ömer Kabakçıoğlu teslim aldı. Yoğun kar yağışına rağmen açılışta karikatüristler Erdoğan Bozok, Cemal Arığ, Coşkun Göle, Atilla Atala, Hicabi Demirci, Hayati Boyacıoğlu, Atay Sözer, Şahan Noyan, Hüseyin Soylu ve Sonay Yılmaz hazır bulundu. Sergi 20 Aralık tarihine kadar Akatlar Kültür Merkezi’nde izlenebilir.
http://oburmizah.com/wp/?p=8289

vendredi 13 décembre 2013

Hayt Huyt Park / Haydar Abi/ Binfikir gazetesinden...

Binfikir gazetesinde çizerken " Güldürimece" sayfasindan yan komsum Haydar abi belli ki ,bensiz "prime" yapamadigindan illa ki bana satasarak reyting toplayacagini saniyor zavalli ))) Haydar abi'nin 13/12/2013 tarihli Binfikir Gazetesi ...Eylül 2013 sayısı köşe yazısından : " Yamuk çizer gitti ama yine kurtulamadık! " İsmail Doğan Binfikir’den gitti, rahatladık diyordum. Yanılmışım. Bizim Yalkavuk’un dediğine göre Sazz ’n Jazz’da kafa çekip çekip hava atıyormuş. “Ben gittim, Haydar Abi’nin de karizması gitti. Bana sataşıp, benimle polemik yapıp reyting topluyordu” diye dolanıyormuş ortalıkta. İsmail Kızıl Doğan diye değiştirmiş adını da. Ben onun çizdiği karikatürü kıçımla çizerim. Şarap içip içip Haydar Abi’nin arkasından konuşmak delikanlılık değildir. Delikanlı adam her şeyden önce rakı içer ve de söyleyecek lafı varsa da adam gibi gelir karşımda söyler. Allahın bakar mısın şu işe, gündem ne kadar dolu biz yine tutmuş yamuk çizer İsmail ile vakit kaybediyoruz. Değer mi hiç? Tabii ki değmez. Ben ona değil de İsmail yamuğu bunları söylerken Binfikir yöneticilerinin de etrafta olup bir çift laf etmemiş olmasına üzülüyorum. Dostun gülü yaralar beni hesabı, Serpil kızımızın orada İsmail’e ağzının payını vermemesine şahsen üzüldüm. Yoksa İsmail fasa fiso! http://www.binfikir.be/news/156/ARTICLE/8932/2013-12-13.

BLUE EYE !..

No to violence against women ..Siddete hayir !..

dimanche 8 décembre 2013

ABİDİN DİNO 100 YAŞINDA-100 PORTRE SERGİSİ / İSTANBUL

ABİDİN DİNO 100 YAŞINDA-100 PORTRE SERGİSİ İSTANBUL’DA AÇILIYOR 08 Aralık 2013 Yazan oburmizah Obur Mizah tarafından Abidin Dino’nun 100.yaşı nedeniyle düzenlenen "ABİDİN DİNO 100 YAŞINDA-100 PORTRE" başlıklı sergi 11 Aralık Çarşamba günü İstanbul’da Akatlar Kültür Merkezi’nde açılacak. Sergi 19 ülkeden 100 sanatçının 100 Dino portresinden oluşuyor. Saat: 19.00’da açılışı gerçekleşecek olan sergiye tüm sanatseverler davetlidir. ... Adres: Zeytinoğlu Cad. No:8 Akatlar Beşiktaş/İstanbul