samedi 7 décembre 2013

DAYANISMA !..

"çapulcu" sanatçilardan "Gezi" dayanismasi... Delizia Flaccavento, Italyan belgesel fotoğrafçısi Istanbul'da Bahçesehir üniversitesinde çalisiyor.. Beni de Gezi parki eylemleri üzerine yaptigim çizgilerden tanimis.. Delizia Gezi parki eylemlerini fotograflamis ayrica da kendisine ait olan Türkiye'nin çesitli sehirlerinde çekilmis bir albüm çikarmis..... Benden Avrupa Maratonu için koşacağıni ve bu "direnis" kosusunda ona üzerinde tasiyacagi bir t-shirt için çizgi hazirlamami rica ediyordu... Ve Delizia üzerinde bu çizgimle kostu Bogaz köprüsünden..42km direnerek !... Yasasin çapulcu sanatçilarin dayanismasi... (Album : Annem sayesinde/ by Delizia Flaccavendo )

jeudi 5 décembre 2013

GOOD BYE MANDELA !..R.I.P....

Nelson Mandela'yi kaybettik ... Apartheid 'e ,irkçiliga karsi cesur savasinda hayatinin büyük bölümünü zindanlarda geçirmis ve sonrada Güney Afrika Baskani olmayi basarmis büyük bir insan daha gitti bu dünyadan...Anisina bir kaç ay evvel UNICEF ( Birlesmis Milletler sitesi için çizdigim bir çalismaydi..)

KADIN HAKLARI...

Kadin haklari deyince aklima Clara Zetkin gelir ... (5 Temmuz 1857 - 20 Haziran 1933) devrimci sosyalist Alman politikacısı ve kadın hakları savunucusu

mercredi 4 décembre 2013

BRÜKSEL'DE FAKIRLIK..PAUVRETE ..

Brüksel'in göbeginde Midi istasyonunda herkesin gözü önünde tramway yolcularinin hemen yanlarinda yatan onlarca evsizden birini düsünüyordum ise gelip giderken..içler acisi ifadeyle .. ..Gökyüzüne baktigimda gökdelenler sarmis istasyon etr...afinda ise gri bulutlar süzülüyordu.. bir kursun gibi agirdi hava... Avrupa'nin göbeginde,çaresiz halkin ve devletin gözü önünde bir insanlik drami yasaniyor..Insanlar açliktan fakirlikten ölüme mahkum ediliyor.. Bu muydu bize insanliga vadedilen demokrasi esitlik vs..blalblabla...

mardi 3 décembre 2013

Bahar Kimyongür DHKP-C militani devrimci bir genç.. Belçika'da dogmus ve Türk asilli bir Belçika'lidir Kimyongür Türkiye devleti bu devrimci gencin yillarca israrla iadesini istiyor Belçika'dan.. ve Interpol tarafindan " terörist "olarak... fislenmis...Belçika'da yargilanmis ve suçlandigi davadan beraat etmistir..Tek suçu olarak Avrupa Parlementosunda zamanin Türkiye Disisleri Bakani olan Ismail Cem'in bir konusmasi sirasinda pankartli bildiri eylem yapip Türkiye'deki hapishanelerdeki iskenceleri protesto etmek ve açlik grevlerine dayanismaya dikkat çekmekti..Bu davadan aklandi..fakat .Belçika Adalet Bakani ve sonrada Disisleri Bakanlari Bahar Kimyongür'den kurtulmak için ellerinden geleni yaptilar..Ülkelerarasi görüsmeler yapildi..Hollanda da ve daha sonra Ispanya'da her seferinde polis tarafindan tutuklandi Ve 2 hafta evvel bu devrimci genç , yine davetli oldugu Italya'da bir panele giderken Interpol tarafindan tutuklandi.. Bahar Kimyongür'ün , Amerikan Bush iktidarinin planli olarak yayginlastirilmis " terörist fobisi'nin" bir kurbanidir...Kendi elleriyle yaydiklari terörün sorumlulari ta kendileridir..Bu halk çocuklari degildir... Bu yüzden Bahar Kimyongür tutuklu kaldigi Italya'da özgür birakilmalidir !.. Tek suçu ifade özgürlüdür !.. Belçika kendi vatandasini korumalidir !.. Bugün Bahar'in basina gelenler yarin özgürlük isteyen senin benimde basina geldiginde de sesimiz gür çikmali..siyasi görüsünü paylasmayabilirsiniz ama , Bahar Kimyongür'e özgürlük istemek bir insanlik görevidir !... Belçika basininda ve toplumunda genis yanki uyandiran bu haber nedense yerel Türk basininin pek ilgi alani degildir...onlar daha çok hangi poltikaci nerde açilis yapmis onlarin pesindeler ..