dimanche 10 novembre 2013

KIBLE !..

Bu çizgimi de sert bulanlar var...tabiki.. Anlami derin !..Anlayana.. Atatürkçülügü de kendilerine kalkan olarak kullanmak.. Biz Atatürk'ü seviyoruz demekle,olmuyor ki.. onu putlastirmak ayni dincilerin Tayyip'i peygamber gibi görmekle es anlamlidir.. Bu karanlik günlere geldiysek suçlu biziz !.. Atatürk büyük bir devlet adami lider,bir çok devrim basarmis ve ülkesinde bagimsizlik mücadelesi vermis biridir.. Her devlet yöneten gibi onun da dogrulari, yanlislari olmustur tabi..ama bunu ne kadar tartisabiliyoruz birbirimize hakaret etmeden sadece insani açidan bakarak.. ne sovenist ne de milliyetçi gözlüklerle degil.. Tabiki bende Tayyip iktidarinin Islami diktatörlügüne karsiyim.. Ama O Atatürk'ün kurdugu Cumhuriyet, sonrasinda ne kadar ilerici,çagdas olabildik ? ne kadar halki için kullanildi yerine gelen iktidarlar tarafindan ?.. Bizler ne yaptik bu Bagimsizlik ilkelerini savunmak için..? Orada burada ikide bir sosyal paylasim sitelerinde profilinize Ataturk resmi koymakla mi bu iktidara dur diyecegiz ? Egerki Atatürk'ün dediklerini yazdiklarini iyi anladiysaniz elinizi tasin altina koyacaksiniz.. Mücadele edeceksiniz ayni " Gezi" ruhuyla..Oturdugumuz yerden klavye basinda olmaz bu isler.. O na bakarsaniz , küçücük çocuklarin yaslarini büyülterek idam eden, ilericileri yurtseverleri iskenceden geçiren fasist Diktatör Evren'de "Atatürkçü "idi..darbeyi de onun inkilap ve ilkelerini kullanarak eziyet etti halkina Her on sene de bir ABD emriyle yapilan darbeler miydi Cumhuriyeti savunmak ? Biz ilerici ve devrimci bir aile olarak Cumhuriyet le yönetilen bir ülkeden sürgüne zorlandik.. Iskencelerden geçirildik idam edildik !.." Selimiye Askeri kislasinin iskence hücre kapilarinin üstünde asili panolarda " Türk Dünyası'nın en büyük düşmanı " Komünizm" dir, Her görüldüğü yerde ezilmelidir."( Atatürk) yazardi altinda. (Bu suçlar da Cumhuriyet adi altinda islendi.. Bugün Atatürk'ü savunmak ikidebir " Kalk Atam!..sana ihtiyacimiz var " demek le de olmuyor ? aglayan bir çocuk gibi " Atam !..bak bana ne yapti kalksana döv onu " der gibi sikayet etmekle de olmuyor.. Degerlerimizi savunmak mücadele etmekten geçer..Birbirimize gösteris olsun diye yapilan paylasimlari korkarim ileride bunu bile yaptirmayacaklar size..Anlayip farkina vardiginizda hersey çok gelecek olacak !.. Karanliga sürüklenmis isiklari sönmüs bir Türkiye manzarasiyla kalkmamak için bir sabah ; Uyanmaliyiz ! Savasmaliyiz ortak hak ve özgürlüklerimiz için..Farkliliklarimizla beraber!.. Büyük insanlar bize birakmislar birakacaklarini simdi sira sizde..bizde !Bizlere bu devrimleri daha ileriye götürmek kaliyor.. Haydi Sosyalist bir Türkiye için !

2 commentaires:

  1. Ilk önce Ata'mizi saygiyla aniyorum. isiklar icinde yatsin.

    "Olmasaydi o Adam, olurdu Anan Madam" bu söz beni cok etkilemist ilk duydugumda böyle günlerde herzaman hatirami tazeler.

    Yaziniza gelince: icerik olarak dogru buldugum tespitleriniz var, fakat son bölümünde yaptiginiz cagriya fazla katilamayacagim.

    Ihtiyacimiz olan Demokrasi - ona ancak egitimle ulasabiliriz evet bunun icin
    Haydi Dostlar diyorum
    Sosyal Demokrat bir Türkiye icin kosalim. Haydi, simdi hemen bugün, kampanya baslatalim, projeler üretelim........
    Demokrasiye ancak egitimle gecebiliriz.

    Yok Sosyalist, yok Komunist bunlar solun icinde sadece kelime "wording" oyunundan baska birsey degil.
    Bu sistem döner gelir gene komsunun malina göz dikersin.
    DDR'in nasil cöktügünü bilmesek, deneyelim diyecegim ama, amalarim var..........herseyin basi egitim.

    Saygilar

    RépondreSupprimer
  2. farkliliklarimiz zenginligimizdir...medenice kliselere takilmadan insanca yasam istemektir hedefimiz ..selamlarimla

    RépondreSupprimer