samedi 29 octobre 2011

TURKISH POTPOURRI !..( BRUXELLES )





TURKISH POTPOURRI
NARSANAT platformu tarafindan düzenlenen etkinlige,
tüm sanatseverler davetlidir..
MÜZIK KONSER; KARIKATÜR ,HAT, EBRU

ve RESIM SERGILERI, WORKSHOW...vb..
5 KASIM 2012 14h00 -23h:00 te " LA TENTATION "da....
https://www.facebook.com/event.php?eid=247737761940989

FRIENDSHIPS !...

" Türk, Kürt, kardestir " !..

jeudi 27 octobre 2011

by UGUR DEMIR ( TURKEY ) !..

SOUNDS OF ISTANBUL FESTIVAL !..( BELGIUM )



ATELIERS SOUNDS OF ISTANBUL FESTIVAL..
1-2-3 DECEMBRE 2012

14H00-15H30 : CALLIGRAPHIE LATINE AVEC ISMAÏL DOGAN
Lieu : Maison des Cultures
...
Ismail Dogan, graphiste, caricaturiste et animateur artistique à l’asbl Coin d’art à Anderlecht, est arrivé à l’âge de 13 ans en Belgique, réfugié politique pendant plusieurs années avec ses proches. La caricature est devenue une arme puissante qui lui a sauvé la vie et qui lui permet de trouver sa voix en tant qu’artiste. Il se spécialise dans les caricatures des personnalités du monde de l’actualité. La calligraphie qui sera abordée dans cet atelier partira de l’écriture latine dans une dimension artistique et plastique en remontant aux origines de la calligraphie ottomane. Les participants seront initiés à la manipulation du callam pour un rendu esthétique et cursif.
On retrouvera aussi Ismaïl dans la «rue animée d’Istiklal» qui se fera un plaisir de vous caricaturer ou écrire votre nom en calligraphie stylisée.
http://www.lamaison1080hethuis.be/fr/agenda/69/ateliers_sounds_of_istanbul/Afficher

mercredi 26 octobre 2011

SEMIH BALCIOGLU'NU UNUTMADIK !..






SEMİH BALCIOĞLU NEDEN BÜYÜK BİR USTAYDI?
İsmail Doğan

Yıl 1994 veya 95, Semih Balcıoğlu ile Belçika'da sergi açtığında tanışmıştık. Salona girdiğimizde, onu farklı yapısı ile hemen farketmiştik. O da bizi...( ben ve kardesim vardık.) Sıcak bir sohbetten sonra İstanbul'a döndüğünde, benim üzerimde büyük etki yapmıştı. O hızla amatörlüğüme bakmadan, " KARDAS " adinda, iki dilden (Fransizca-Türkçe ...)mizah dergisi çıkarmaya karar vermiştim. Semih Balcıoğlu ile böylece yazışmalarımız başlamıştı.
Her ay yeni sayıdan kendisine postalıyor, O da çalıştığı gazete ve dergilerde benim küçük çapta yaptığım dergimin reklamını yapıyordu. Bu durum bu ise hevesli, bir çizer için bulunamayacak bir şanstı. Semih Balcıoğlu usta'nın, çizerin küçük büyük diye ayırım yapmadan destek ve öğüt vermesi onun ne kadar büyük bir sanatçı olduğunun kanıtıdır.
Hatta tam 13 sayı sonra dergimin baskısına son verdiğimde bile bana mektuplarıyla destek çıkarak, moral bile veriyordu. Şunu demişti son mektubunda " İsmail üzülme, sen simdilik büyük bir adım attın, unutma yol uzun bu da gelir geçer.
Gençsin üstesinden gelirsin " deyip, kendisinin bir anısından da örnek vererek bana teselli oldu. İlhan Selçuk'la beraber bir dergi çıkarırlarken tam o sırada da askere gitme nedeninden dolayı, çıkardıkları dergiyi bıraktıklarını anlatıyordu.
Ve bakın Semih Balcıoğlu'nun kendi ağzından dinleyelim mizahın tanımını ; "Bir mizah dergisinin ne zor kosullar altında çıktığını çok iyi bilenlerden biriyim.
Haber, sutin, alife dergisi olsa, tüm haberler size çalışır. Ama burada öyle değil tabii. Olayı siz yaratacaksınız. Çizginiz ve yazınızla." Ve devam ediyor " Mizah dünyanın en zor işlerinden biri, bunu ben söylemiyorum, tüm dünya söylüyor. Hele bu bir mizah dergisi ise size sapka çıkartılır"
diyerek bizlere dünyanın en büyük moralini vermiş oldu.
5;ölüm yildönümünde, anisina saygiyla..