samedi 8 octobre 2011

NOBEL PEACE PRIZE !..

Yemeni activist...

Zaz - je veux - (Türkçe altyazı)

CÜBBE !...

Milliyetçi parti NV A nin baskani Irkçi Bart de Wever : Devlet reformu ile ilgili görüsmelerde, Flaman bölgesine, Faslı ya da Gent’te Türk hakimler atanacak mı?” diye sormus ..
"Müslüman burkasindan "sonra, " Müslüman savci cübbesi " de
yasaklanir bu gidisle...

vendredi 7 octobre 2011

BELGIQUE :La N-VA MONTE !...

Hala hükümetsiz olan Belçika'da Flaman Milliyetçi parti NV-A
( Bart de Wever ) yükseliste !...

jeudi 6 octobre 2011

Steve Jobs( apple ) has passed away...!

" UCUBE SANAT " üzerine..( NUSRET ÖZGÜL )






Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz…
Hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz.
Fakat sanatkar olamazsınız.”

“Güzel sanatlarda muvaffak olmak, bütün inkilaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır.”
Mustafa Kemâl Atatürk







*****






" Şahsen kendimi ‘sanattan anlayan’lar sınıfında, sıra üzerine oturmuş bir öğrenci gibi hiçbir zaman görmemiş olsam da ; her türlü sanatın beni düşünceye sevkedecek nitelikte olmasını savunurum.
Gerçeküstü heykeller, tablolar gibi

Picasso’nun eserlerine bakınca hiçbir şey anlamam. Ancak, yukarıdaki tablonun İspanya’nın kuzeyinin (Bask Bölgesi) Franco’nun onayı ile, Hitler’in uçakları tarafından bombalanmasının yorumlanması olduğunu öğrenince ; derinliğine irdelemeye çalışır ve vahşetin boyutunun ancak bu kadar güzel ve anlamlı biçimde yansıtılabileceğini görürüm
.

" İ smail Doğan kardeşim gibi ustaların çizgilerinin yorumlanmasını çoğu vakit bakana bırakmalarının sırrı herhalde bu olmalı !
‘Hadi bakalım ben bu eserim ile sana ne anlatmak istiyorum ?’ sorusundan hareketle..
No comment !’ yanıtını veriyorsanız,
hiçbir şey anlamamışsınız demektir !

" Yok, sayın başbakan, yarın varsa TBMM Grup Toplantısında yapacağınız konuşmada bu olaya bir yorum getirmeniz ve benim türden « cühelâ » takımını ikna edici bir izahatta bulunmanız kaçınılmaz olmuştur.
Aksi takdirde, baltam, boya ‘spray’lerim, yangın çıkaracak kibritlerim yanıbaşımda duruyor. Picasso başta olmak üzere tüm ‘gerçeküstü’ eserler üzerinde çalışmış veya çalışmakta olan ustalara « cihat » açıp, açmamam iki dudağınızın arasından çıkacak sözlerin niteliğine bağlı.

En yakınımda olduğundan dolayı da İsmail Doğan’ın atölyesinden başlayacağım demektir !.."



( Nusret Özgül )


Yazinin devami için

http://yerelce.wordpress.com/2011/01/10/ucube-sanat-uzerine/

mercredi 5 octobre 2011

YIL 1977..BRÜKSEL'DE TÜRKCE DERSLERI !..




Yil 1977...Yasim daha 14...Belçika'ya geleli tam 1 yil olmus..Babam Türkçe dersleri ögretmeni...arkadaki sirada oturan ögrencilerinden biri de ben ve iki kardesim..Deklansöre basan da o zamanlarin ünlü muhabiri Nusret Özgül...

TIME !...

Zamani beklemek...