samedi 26 mars 2011

DÜSÜNCE ÖZGÜRLÜGÜ SERGISI !..


47. Kutuphane Haftasinda, Dusunce Ozgurlugune Cizginin Diliyle Bakmak! *Okul Kutuphanecileri Dernegi, *TKD Dusunce Ozgurlugu Grubu,* Kultur Paylasim Platformu, *Bahcesehir Universitesi,* Ideal Kultur Yayincilik* Isbirligi ile 47. Kutuphane Haftasinda ozel etkinlik: *Dusunce Ozgurlugu Karikaturleri Sergisi* (1 Nisan 2011 Cuma-16 Nisan 2011 Cumartesi)

*Dusunce Ozgurlugu Karikaturleri Sergisi 1 Nisan 2011 Cuma Gunu Aciliyor!*
Dusunce ozgurlugu konusunda farkindalik yaratma ve toplumsal fayda amaclayan karikatur sergisi, sanatcilarimiz; *Ahmet Aykanat,*Asli Yucel, *Askin Ayrancioglu,* Atila Atala, *Cemal Arig*, Cigdem Demir, *Coskun Gole*, Dincer Pilgir, *Erdogan Karayel,* Elgin Akpinar, *Hakan Demirci,* Hasan Seckin, *Hayati Boyacioglu, *Hicabi Demirci, *Hilmi Simsek, *Hulya Ersahin, *Huseyin Soylu, *Ilker Yati, *Ismail Dogan,* Mehmet Kahraman, *Menekse Cam,* Muammer Olcay, *Necmi Oguzer,* Nezih Danyal, *Oguz Gurel,* Ozkan Olcay, *Ugur Pamuk, *Saadet Demir Yalcin, Y*uksel Cengiz*'in eserleri, Okul Kutuphanecileri Dernegi, Turk Kutuphaneciler Dernegi Dusunce Ozgurlugu Grubu, Kultur Paylasim Platformu isbirligi, Bahcesehir Universitesi'nin ev sahipliginde ve Ideal KulturYayincilik sponsorluguyla yapilmaktadir.

" INSANLIK YIKILMASIN " SEGISINDEN ( ISTANBUL )







Karikatüristler, Mehmet Aksoy'un "İnsanlık Anıtı" nın yıkım kararını kabul etmediklerini dün Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası'nda açtıkları sergiyle duyurdular. Sergide 80 karikatür yer aldı.

Usta ve genç 47 karikatüristin 80 çizgisiyle katıldığı sergide Mehmet Aksoy’un da çizgileri yer alıyor. Serginin açılışında konuşan heykeltraş Mehmet Aksoy "Bugün bir korku cumhuriyeti haline gelmeye başladık. Pervasızca kanunlar kullanılarak başka bir şey yapılmaya çalışıyor. Hukuk hiçe sayılıyor." sözleriyle yargıdaki son hakim atamalarına tepki gösterdi.

Yıkım kararını durdurma kararı alan mahkeme başkanının tenzili rütbeye uğradığını, bu kararı kaldıran mahkemenin üyesinin ise İdare Mahkemesi'ne başkan olarak atandığına dikkat çeken Aksoy şunları söyledi; "Anıtı seçimden önce yıkmak istiyorlar. Bu anlaşıldı. Çünkü Belediye, durdurma kararına itiraz ediyor. Hakim okumadan karar veriyor. Bir aciliyeti var işin. Bizim dava şimdi o yeni hakim tarafından görülecek. İşin komedi yanına bakın." Aksoy, Cumhuriyetin bu kadar değerlerinin nasıl bitebildiğine bir anda bu kadar savcının, hakimin nasıl bu hale geldiğine şaşırdığını ifade etti. "Hani Cumhuriyetin ilkeleri?" diye soran Aksoy, önümüzdeki günlerde heykelin yıkımına dur demek için çeşitli eylem ve etkinlikler düzenleneceğini söyledi. Aksoy; "Cumhuriyetin kazanımları, 90 yıllık resim heykel geleneği ile, heykelin yıkılmasını isteyenlere karşı dik duruyorum, dik duracağım. Bugün bu sergide 80'e yakın karikatür var. Yalnız olmadığımı bilmek, bizim gibi düşünen insanların olduğunu görüyorum." dedi. Karikatürleri çok beğendiğini, onlardan ilham aldığını da ekledi. Mimarlar Odası İkinci Başkanı Sabri Orcan; "Çok karşı çıktığımız bir konu ama her şey de bir hayır vardır. Bizde mimarlar olarak kendimizi sanatçı addediyoruz. Sanatçı birlikteliği bu ucubenin altından kalkacak.” sözleriyle desteklerini dile getirdi. Karikatüristler adına söz alan en genç çizer Aslı Yücel; "Bu saldırı Mehmet Aksoy'a değil sanatı, barışı yıkmak için kurgulanmış küresel bir saldırıdır. Bunu çalışmalarımızla kınamaya devam edeceğiz." dedi. Yazarımız Oktay Ekinci ise yıkma çabasının altında Kars'taki milliyetçi oyları almanın yattığının altını çizdi. Heykelin yer seçiminin içinde Metin Sözen'in de olduğu uzman bir kurul tarafından yapıldığını hatırlatarak; "Hiç bir kurum ya da kurul tarafından yıkılacağı kanısında değilim." sözleriyle başından beri içinde bulunduğu heykelin sipariş sürecini açıkladı.

İnsanlık Anıtı Yıkılmasın sergisi 15 Nisan’a dek Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası’sında izlenebilecek. Karikatüristler, ilk kez 14 Şubat’ta Ankara, ODTÜ’de sergi açarak Aksoy’u desteklediklerini duyurmuşlardı.


Sergiye katılan sanatçılar

Ahmet Erkanlı, Aslı Yücel, Asuman Küçükkantarcılar, Atay Sözer, Atilla Atala, Beti Gül Umuroğlu, Canol Kocagöz, Cemal Arığ, Coşkun Göle, Çiğdem Demir, Elgin Akpınar, Emre Yılmaz, Eray Özbek, Erdoğan Karayel, Firuz Kutal, Günberk Gülderen, Hakan Demirci, Hamdi Ümit Kartoğlu, Hasan Seçkin, Hayati Boyacıoğlu, Hicabi Demirci, Hilmi Şimşek, Hülya Erşahin, Hüseyin Çakmak, İsmail Doğan, Kamil Eser, Kamil Masaracı, Levent Elpen, Mehmet Aksoy, Mehmet Arslan, Menekşe Çam, Mert Gürkan, Mete Arif Tokmak, Muammer Olcay, Muhammet Bakır, Muharrem Akten, Mustafa Bilgin, Nezih Danyal, Nural Birden, Oğuz Gürel, Recep Bayramoğlu, Saadet Demir Yalçın, Semih Poroy, Sezer Odabaşıoğlu, Turgay Karadağ, Uğur Demir, Vahit Akça.


http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=228126

1 HOUR FOR THE PLANET !..

http://www.toonpool.com/cartoons/1%20HOUR%20FOR%20THE%20PLANET%20%21.._78347

SYRIA !...

RELATIONSHIP TURKEY - NATO !..

CRASH KAPITAL !..

http://www.toonpool.com/cartoons/CRASH%20%20KAPITAL%21_62732#

MADE IN BELGIUM !...

Savastan önce,Libya'ya silah satan Belçika, simdi ise
sattigi silahlari imha ediyor..
Yok et, yenilerini sat...