jeudi 24 juin 2010

lundi 21 juin 2010

KARİKATÜR YARIŞMASI‏ !..CARTOONS CONTEST !..


ORGAN BAĞIŞI’ KARİKATÜR YARIŞMASI
YARIŞMANIN KONUSU VE AMACI: Türk Nefroloji Derneği ile Karikatür Vakfı’nın işbirliğiyle düzenlenen “Organ Bağışı” konulu karikatür yarışmasının amacı karikatür sanatçılarının organ bağışı konusunda dikkatini çekmek, onların çizgileriyle desteğini alarak, bu konuda toplumun duyarlılığın artırıp organ bağışını özendirmek, “Organ Bağışı” bilincinin gelişimini ve yaygınlaşmasını sağlamak.
YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI:
Yarışmaya tüm profesyonel ve amatör karikatürcüler, “Organ Bağışı” üzerine çizecekleri karikatürle katılabilirler.
*Karikatürler A4 ya da A3 boyutlarında istenilen teknikle, siyah beyaz, renkli olarak çizilebilir.
*Karikatürcüler, en çok üç orijinal karikatürle ve dijital ortamda hazırlanmış ıslak imzalı 3 karikatürle yarışmaya katılabilirler. Yarışmacılar karikatürlerin arkasına ad-soyadlarını, telefonlarını ve adreslerini yazmalıdırlar.

*Yarışmacılar, karikatürlerini, en geç 1 TEMMUZ 2010 tarihine kadar “Karikatür Vakfı, PK:364 Yenişehir Ankara” adresine göndermelidirler. Kargo adresi: Mediha Eldem sokak 70/1 Kızılay/Ankara
*Yarışmanın tek BÜYÜK ÖDÜLÜ 5000 TL ve kuruluşların plaketleridir. Ödül alan karikatür sanatçısı, Eylül 2010 içinde Antalya'da açılacak sergiye davet edilerek sergi açılışında ödülünü alacaktır.
*Seçici Kurul tarafından seçilip, karikatürleri katalogda yer alan karikatürcülere katalog gönderilecektir.
*Karikatürler geri gönderilmeyecek ve basım yayın hakkı Türk Nefroloji Derneği’nin olacaktır.
*Yarışma Sonuçları 20 Temmuz 2010 tarihinde Türk Nefroloji Derneği’nin ve Karikatür Vakfı’nın internet adresinden duyurulacaktır.
www.oburmizah.com

GÜLE GÜLE ILHAN SELCUK !..

http://www.cumhuriyet.com.tr/
Writer and editor of the daily Cumhuriyet, Ilhan Selcuk died Monday at age 85 after a long struggle with health problems.

Ecrivain et éditeur du quotidienne Cumhuriyet İlhan Selçuk est décédé lundi à l'âge de 85 ans après une longue lutte avec les problèmes de santé.

ILHAN SELCUK VEFAT ETTI !..
İlhan Selçuk, ameliyata girmeden önce Cumhuriyet Gazetesi'ndeki köşesi 'Pencere'de okurlarına şu sözlerle veda etti: "Pazartesi günü yürekten ameliyat olacağız, söylenenlere bakılırsa epey gıllıgışlı bir operasyonmuş, nalları havaya dikersek bozulmayalım, olur böyle şeyler... Nalları dikmezsem daha görüşürüz. Dikersem, her ne kadar kusurumuz da olsa, affola... İkisine de eyvallah..." ...

BUBBLES !..( WORLD CUP 2010 - SOUTH AFRICA )...