vendredi 24 décembre 2010

10 BİN EURO'YU AZ BULMUS !..

Flaman Parlamentosu Milletvekili Veli Yüksel :
" Ferhat Kaya'nin heykeli dikilsin !...benimde.."

Günlerdir Belçika televizyonlarinda ve yerel basinda bu olay konusuluyor...
300 bin Euro bulan Ferhat Kaya, Murat Tufan ve Harun Tufan parayı polise iade edince ülke gündemine oturdu..Bazi türk kökenli politikacilar heykellerinin dikilmesini bile önerdiler..
Eskiden Dexia banka ait olan binayi satin alan bu üç vatandas, insaat çalismalari yaparken bir çelik kasa içinde yere saklanmis parayi buluyorlar..
http://binfikir.be/news/125/ARTICLE/6342/2010-12-20.html
Bu parayi da gidip "örnek vatandas olma" adina polise veriyorlar. Poliste bu parayi Dexia banka iade ediyor ve bunun karsiliginda, banka da bu vatandaslara 10.000 euro ödül veriyor..
Fakat bizim örnek vatandaslarimiz bu parayi az bulup, bulunan paranin 10% unu talep edip avukatlarina basvurmuslar.., yani 30.000 euro isteruk demisler !.( Adamlar nerede ise mahkemelik olacak yani.. ).Ayrica bu paranin da daha sonra iflas etmekte olan Brinks sirketine ait oldugu ögrenildi...


******

Açikçasi bu adam parayi geri vermekle kerizlik etmis :)) parayi geri verdigi gibi simdi ise ona verilen ödülü az buluyor..komik durum:)) dürüst olmaksa mesele, bu soguk kis günlerinde , bu parayi herkesin gözü önünde tüm evsizlere fakirlere dagitsaydi, ya da bu Noël gününde Filistin'deki yoksul çocuklara yollasaydilar daha hayirli is yapmis olurlardi..belki o zaman heykeliniz dikilirdi..
Ayrica Dexia bankanin,bu paralarla Israil'in filistin topraklarindaki kolonilerin yayilmaci politikasini finanse ettigini düsününce....

( SINIRSIZ KARIKATÜR )

http://binfikir.be/news/125/ARTICLE/6354/2010-12-23.html

4 commentaires:

  1. Olaya bu açidan bakinca..dogru!..

    RépondreSupprimer
  2. Çok komik bi olay:)))
    Türkiye'de henüz bahsi geçmedi:)

    RépondreSupprimer
  3. bu siyasetçiler valla adamlar her olaydan kendine nasil da pay çikarirlar

    RépondreSupprimer